FÜGÉS NARANCSOS ZSEMLE MANDULÁVAL
FÜGÉS NARANCSOS ZSEMLE MANDULÁVAL
1 tojás felverve 3/4 csésze langyos tej 1 ek olvasztott, lehűtött vaj 1 tk porcukor 1/2 tk só 3 csésze fehér kenyérliszt 1/2 csésze darált mandula 1 tk instant élesztő
továbbá:
150 g durvára vágott szárított füge 1 narancs frissen reszelt héja 1 ek méz 2 ek olvasztott vaj 1 ek porcukor
Kisebb tálban jól keverjük össze a tojást a tejjel, majd tegyük az első 8 hozzávalót ebben a sorrendben a kenyérsütőgép üstjébe és indítsuk el a "Dough" - dagasztás programot. Kis edényben keverjük össze a fügét a narancshéjjal és a mézzel. Amikor a gép befejezte a dagasztást, borítsuk a tésztát liszttel megszórt felületre és gyúrjuk meg kissé, majd nyújtsuk 30 x 25 cm-es téglalappá és szórjuk meg a fügés töltelékkel. A hosszabbik oldalánál fogva tekerjük fel a tésztát, az összeillesztés az alján legyen, majd vágjuk 12 szeletre. A vágási oldallal lefelé tegyük a csigákat egy jól kizsírozott muffintepsibe és takarjuk le olajjal megkent fóliával, majd tegyük meleg helyre kelni. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Kisebb edényben melegítsük meg a vajat és a cukrot addig, míg a cukor elolvad és kenjük meg vele a kétszeresére nőtt tésztát, majd toljuk a sütőbe 15-20 percre.
Latsia:
- nem liszteztem a felületet, mert szilikonos lapon nyújtottam - nem zsíroztam a muffintepsit, mert az is szilikonos - 30 perc alatt megkelt - 15 perc alatt megsült
|