Ropogós malacsült
Ropogós malacsült / Latsia
1 bőrös malachús só 2 ek olaj 1 hagyma 4-5 gerezd fokhagyma 1 dl sör 5 dkg füstölt szalonna
A malachús bőr nélküli részét 1 órára besózzuk, bőrével lefelé, mély sütőedénybe fektetjk. Megkenjük olajjal, aláöntünk 1 dl vizet, mellédobjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát, alufóliával betakarjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon 1 órán át pároljuk. Megfordítjuk a húst, a bőrét éles késsel bevagdossuk, 10-15 percenként megkenegetjük a sörbe mártott szalonnával-ettől lesz ropogós! A sülés közben esetleg keletkező hólyagokat hústűvel kiszúrjuk, az elpárolgott lét egy kevés vízzel pótoljuk, pirosra ropogósra sütjük /kb 2 óra/. Burgonyapüré illik hozzá.
|