CSIRKE : Kókuszos- chilis csirkehús |
Kókuszos- chilis csirkehús
Kókuszos- chilis csirkehús / Sherpa01
8 lebőrözött, kicsontozott, csíkokra vágott csirkecomb, 1, 5 dl forró tyúkhúsleves, 3 dkg kókuszkrém, 1 vékonyan felkarikázott piros chilipaprika, 4 vékonyan felkarikázott újhagyma, 4 ek mogyoróvaj, 1 zöld citrom leve és lereszelt héja, 1 ek napraforgóolaj, só
A tyúkhúslevest tálkába öntjük. Belemorzsoljuk a kókuszkrémet és addig keverjük, míg fel nem oldódik benne. Nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük az olajat. Beletesszük a csíkokra vágott csirkehúst és kevergetve aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a chilit meg az újhagymát, és pár percig együtt sütjük. Belekeverjük a tyúkhúslevest, a mogyoróvajat, a zöldcitrom héját és levét, 5 percig lassan forraljuk. A húst tálra szedjük át, chilivel és újhagymával díszítjük. Rizst tálalunk mellé. Ehhez az ételhez a thai jázminrizs való, amelynek kellemes illata nagyszerűen illik a fogás jellegzetes ízéhez
|