[Friss hozzászólások] [113-94] [93-74] [73-54] [53-34] [33-14] [13-1]
szia Latsia !
Bele kukkantottam a oldaladba , csodás asszony lehetsz , kellenne nekünk találkozni :) igaz már nem GBg ben lakom , de meg oldható :) Boråsba költöztünk el Májusba, de meg beszélhetjük :) ha gondolod akkor priviben ird be az nlc be a számod felhivlak az enyém 033138623 szioka |
Hogy egy mosollyal induljon a hét:)) Puszi: Gyöngyi
|
szia anita vgyok
Nagyon jó az oldalad!!!
A túrós gyümitortát megcsináltam és fantasztikusan finom lett!
Szuper recept ami pofon egyszerű és nincs tele különleges hozzávalókkal:)
Köszönöm szia |
Szia Zsazsu, örülök, hogy sikered volt vele, érezd otthon magad, szia Klári |
Szia, örülök, hogy Nektek is ízlik, nálunk is nagy sikere van, csak mostanában nem készítettem, de jó is, hogy említed, lehet, hogy hétvégére én is megsütöm újra!:O))
Köszönöm a gratulációt! Szia Klári |
Nem szoktál csuklani? Naponta hálával emlegetjük a nevedet, hogy feltetted a dagasztás nélküli kenyeret! Nagyon sok boldogságot Melinához!!!!!!! |
Sajna, vége az egyik kedvenc ünnepemnek a Húsvéi sonka kakaóskaláccsal szinte verhetetlen:)))
És szép álmokat kívánok: Gyöngyi |
SZIA LATSIA!
ANYUKÁM SZÜLINAPJÁRA MEGCSINÁLTAM A DIMI TORTÁJÁT.
ISTENI FINOM!
NAGYON SZUPER RECEPTEK VANNAK ITT,SOKAT KIFOGOK PRÓBÁLNI. KÖSZÖNÖM SZÉPEN!
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KIVÁNOK NEKTEK! ZSAZSU |
Szia, annyi szuper recept van itt, hogy azt se tudom, melyiket készítsem el...
Nagyon kellemes Húsvéti Ünnepet kívánok, egészségeben, örömben, finom falatokkal:)) üdv: Gyöngyi
|
Szia Gyöngyi, köszönöm, aranyos vagy, örülök, ha tetszenek, további kellemes nézelődést!
Szia Klári |
Szia Latsia! Margit2 oldalán láttalak, ide keveredtem, és csak ámulok, bámulok, milyen fantasztikus ételeket, sütiket alkotsz!! Gratulálok!! Üdvözlettel: Gyöngyi |
Szia Gondaanyu, hű akkor Te igazán lányos anyuka vagy!:O))
Köszönöm szépen a jókívánságaidat, és én is gratulálok a Lányokhoz, Unokához, szia Klári |
Kedves Latsia! Margit oldalán olvastam, hogy kislányod született. Mint 3 nagy lánygyermek anyukája és egy picurka kislány nagymamija szívből gratulálokNektek. Kívánom, hogy annyi örömöt adjon ez a csöpp gyermek, mint nekünk a mieink. Erőt, egészséget és jó humorérzéket kívánok a felneveléséhez. Gondaanyu |
Szia!
ÖRÜLÖK, HOGY RÁTALÁLTAM AZ OLDALADRA, NAGYON TETSZIK! A FÓRUMON, FELAJÁNLOTTAD, HOGY ELKÜLDÖD BÁRKINEK A HÁZ A TATIN UTCÁBAN CÍMŰ KÖNYVET. HA NAGYON SZÉPEN MEGKÉRLEK NEKEM IS MEGTENNÉD? KÖSZÖNÖM SZÉPEN, MARADOK HŰ LÁTOGATÓD! GYÖRGYI
kancsargyorgyi@freemail.hu |
SZIA JUDIT!!!
Szóval Miattad kell annyi vizet innom!!!!
Örülök, ha ízlik, mi is imádjuk!!!!
Szia Klári |
Szia Latsia (Klári)
Nem szoktál csuklani? Naponta hálával emlegetjük a nevedet, hogy feltetted a dagasztás nélküli kenyeret! Nagyon sok boldogságot Melinához!!!!!!!
amospo (Judit) |
Kedves Taksár Ferenc, nagyon szépen köszönöm a receptet, ki fogom próbálni!
Üdvözlettel latsia |
Kedves Latsia konyhája
Mint Nyírségi lakos mellékelten küldöm meg
a nyírségi gombócleves "eredeti receptjét"
ami eredetileg nem "pulyka cici"-ből készül.
Üdvözlettel:
Taksár Ferenc
Nyírtelek.
Hozzávalók:
· 40 dkg borjúcomb vagy ?lapocka (esetleg sovány sertéshús)
· 8 dkg vaj
· 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
· 1-1 darabka zeller és karalábé
· só
· 10 dkg fagyasztott zöldborsó
· 15 dkg fagyasztott karfiol (friss is jó)
· 10 dkg gomba
· 1 csapott kanál liszt
· 2 dl tejszín
· 2 tojássárgája
· fél citrom leve
· a burgonyagombóchoz:
· 15 dkg burgonya
· 4 dkg liszt
· 1 tojás
· só
· őrölt bors
· késhegynyi reszelt szerecsendió |
Elkészítés: A borjúhúst egycentis kockákra vágjuk, és kevergetve fehéredésig sütjük. Közben a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert meg a karalábét megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, majd a húshoz adjuk, és még néhány percig pirítjuk. 1,2 liter vízzel fölöntjük, megsózzuk, fölforraljuk, majd lefödjük, és kis lángon puhára füzük. Közben a gombóchoz a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és áttörjük. Amikor kihűlt, liszttel meg a tojással összegyúrjuk, megsózzuk, megborsozzuk, reszelt szerecsendióvak fűszerezzük. Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle és a lobogva forró levesbe dobjuk. A borsót, az apró rózsáira szedett karfiolt meg a fölszeletelt gombát is hozzáadjuk, és addig főzzük, míg minden megpuhul. Közben a maradék vajból és lisztből világos rántást készítünk, levest ezzel sűrítjük. A tűzről levéve a tejszínnel elkevert tojássárgájával dúsítjuk, végül citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
|
|
[Friss hozzászólások] [113-94] [93-74] [73-54] [53-34] [33-14] [13-1]
|